no good after head gaskets - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 02:10 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
no good after head gaskets

hey guys i got a 93sc, i bought the car running but wasnt running to good they hgs were blown, now after i did the hg's the car wouldnt start , i found out that the small wire on the starter might have gotten crushed by the engine when i did the engine mounts , so jumped it and car cranks through the switch , but no fuel since my injectors dont get power.

so im thinking the wire that goes from the ecm to the injectors might be crushed too, well i sprayed some fuel in the throttle body and car started and stayed running but sounds like crap , notice the down pipes still disconnected, i get like 10hg of vacuum and a loud squeel any advice ?? thanks http://s133.photobucket.com/albums/q...ent=choppy.flv
89tird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 02:39 PM
2nd Gear Poster
 
jtsmith's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Humboldt, KS
Posts: 81
Do you see oil pressure rise?

[urlhttp://www.explorerforum.com/forums/index.php?threads/bettys-i-want-to-be-a-mule-progress-log-thread.329322/]My Ride[/url]
Others linked in signature there.
jtsmith is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 03:28 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
gauge doesnt work
89tird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 03:31 PM
2nd Gear Poster
 
jtsmith's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Humboldt, KS
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by 89tird View Post
gauge doesnt work
Gauge, or oil pump?

[urlhttp://www.explorerforum.com/forums/index.php?threads/bettys-i-want-to-be-a-mule-progress-log-thread.329322/]My Ride[/url]
Others linked in signature there.
jtsmith is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 03:38 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
lol sorry i was thinking of oil temp gauge , i havent tested for oil press how do i do that ?
89tird is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 04:07 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
sorry like i said my oil press gauge doesnt work so how would i check the pressure ???
89tird is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 04:09 PM
2nd Gear Poster
 
jtsmith's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Humboldt, KS
Posts: 81
You will need an oil pressure gauge. A real one, not the high- low thingy in a factory car. You need one which reads PSI

[urlhttp://www.explorerforum.com/forums/index.php?threads/bettys-i-want-to-be-a-mule-progress-log-thread.329322/]My Ride[/url]
Others linked in signature there.
jtsmith is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 04:20 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
dont tbirds have a low oil pressure light ?? i dont get any lights other than the check gauge light and the check engine , but still i cant check for codes
89tird is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 04:23 PM
Seasoned PostWhore
 
jco1385's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Mobile, AL
Posts: 3,743
Garage
i have an oil press guage. sig check

1994 Thunderbird - 2000 4.2L M5R2 now has 55k

1995 Thunderbird - 2002 Alum 4.6L SVO - Awaiting transplant... (Parts donor)

1996 Cougar - 2004 3.9L 4R70W
jco1385 is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 04:37 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
looking at a video from a couple of days ago when it started oil pressure did rise , i just never thought about looking at the gauge didnt look today , thanks for offering the gauge , any more ideas ?
89tird is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 08-24-2007, 07:10 PM
PostWhore
 
decipha's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: New Orleans, LA
Posts: 1,485
sounds like somethings hitting something, i'd bet something isin't lined or something is bent, possibly a cracked head

supercoupin'

www.EFIDynoTuning.com
decipha is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 08-25-2007, 10:47 AM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
car has remanufactured heads and they got pressure tested before i put them back on
89tird is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 08-25-2007, 11:36 AM
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 185
sounds like a major vac leak is your ingintion switch ok if its bad it wont start is neutral safty switch connected at trans or shifter 5 spds have a clutch switch are oxy sensors hooked up?
mannysc is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 08-25-2007, 11:53 AM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
89tird's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: miami
Posts: 144
yes thats what im thinking too vac leak , i see about 10hg or less , ignition switch is new , neutral safety switch is connected, oxygen sensors are connected but not threaded in the cats since my down pipes still not connected
89tird is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome