Try to figure out the problem - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 01-20-2008, 10:50 PM Thread Starter
PDL2MDL
 
krazy4's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Yorba Linda, CA
Age: 29
Posts: 594
Try to figure out the problem

Alright my Thunderbird has been flashing the O/D off light for like 4 months now, and I am finally seeing the results of the light.

When I drive the car, the trans seems to shudder a little bit when I take off. Then when the trans goes to shift from 1-2 the shift is really mushy, you can't even tell the car is shifting gears. It pretty much holds the RPMs. Then the the 2-3 shift is fine and the O/D is also fine.

Just the takeoff and the 1-2 shift. Any ideas on what the problem could be?


This car has been having a ton of problems lately and I have just about had it.
Anyone want the car for like 1700.

http://www.youtube.com/watch?v=oMjdto07tuk
LX w/ true duals, cutouts
cone filter

Bird is gone replaced by an LS1.
krazy4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-21-2008, 08:00 AM
5th Gear Poster
 
JMags's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norristown, PA
Age: 36
Posts: 431
Could be a variety of things. The light is blinking so you get the car scanned to let you know what the problem is. You have waiting so long you may have cooked the whole thing instead of replacing a $50 part.

Black '97 XR7
Magnaflow almost true duals w/ 3" rolled tips
Transgo bucking kit w/ aux cooler
JMags is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-22-2008, 08:18 PM Thread Starter
PDL2MDL
 
krazy4's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Yorba Linda, CA
Age: 29
Posts: 594
Yep, thought it was going to be just the fluid. Checked that and it was full. So it is going to be something that I can't really fix.

Automatic transmissions are complicated as hell. I don't feel like working on the thing. I'll go get the code scanned at an auto place. I read my check engine light before at autozone and went there to see if they could scan for transmission codes, but they said they couldn't.

Probably the trans is screwed. I don't know?

http://www.youtube.com/watch?v=oMjdto07tuk
LX w/ true duals, cutouts
cone filter

Bird is gone replaced by an LS1.
krazy4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-30-2008, 06:26 PM
3rd Gear Chirper
 
hotbird's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Englewood FL
Age: 34
Posts: 2,399
AutoZone's crappy little scanner won't read transmission codes.

After I convinced the dope that was working at my local store that the flashing O/D light meant there were transmission codes stored, he came out and scanned it for me. I watched to make sure he didn't pull a fast one on me, but the little orange reader they use showed no codes, despite the fact that my EEC was saying otherwise. Later on I scanned it myself with a Ford NGS reader and it showed trans over-temp and also a code for exceeding the rev limit.

Maybe the XCal 2 will read it? Know anybody that has one?
hotbird is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome