I think i found my problem.... - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 09-11-2003, 08:15 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 4
I think i found my problem....

I dropped my 1-2 accumulator, and the spring was broken into four pieces and some chunks in the bottom of the pan.

Would this cause the entire tranny to malfunction? ie not shift into third
CarNut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-12-2003, 11:12 AM
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 200
No, the 1-2 accumulator is for the shift from 1 to 2, the 2-3 accumulator is for the shift from 2 to 3. That is the condition most of us find the 1-2 upper spring in when doing the J-mod. I believe that is the reason the mod lists the additional lower spring to help prevent it from happening again. If I'm wrong someone please correct but that is my understanding from the tech articles.
thndrchiken is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome