tranny problem - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 09-28-2003, 09:36 PM Thread Starter
PostWhore
 
ZackG's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: SW PA
Age: 37
Posts: 1,798
Send a message via AIM to ZackG Send a message via Yahoo to ZackG
tranny problem

Alright, i've had "trouble" w/ my tranny ever since i got a chip, but it also was acting semi weird before the chip. When im braking to a stop, when the tranny naturally shifts into 1st down at very low speeds, it make a "jerk". But when i hold it in manual 2, it does not jerk. Is this the 1-2spring or accumulator? The other night it also seemed to be slipping in 2nd gear and slamming "into gear". I use mercon v, changed it about 10k ago (if that). Also have a cooler, no jmod though. Should I take the valve body out and inspect/install jmod? I'm still weary about doing it myself. To be honest, the only part i dont want to do is o/d. Also bending the clips on the 2-3 accum. if you have no spring worries me. Thanks

97 Tbird 4.6
VT built block, fox lake PI heads
Vortech at XY psi
4.10's, KB boost a spark.
Yummy.
http://www.cardomain.com/ride/2147246
ZackG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-28-2003, 10:42 PM
Seasoned PostWhore
 
Silver95Bird's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Gouldsboro, PA
Age: 36
Posts: 3,178
it sounds like the chip probably increased the line pressure a bit... i wouldnt worry about it.

the OD part of the j-mod is optional, as is the other servo... you really dont have to do them if you're not sure. The 2-3 thing is nothing, i wouldnt worry about bending them 1/8" or so... youll see if you do the j-mod. how far are you from state college? My car doesnt have a chip, but I've got a J-mod... maybe we should meet up sometime if its not too far.

96 Mustang GT 5spd. w/ 248A Option (GTS). Stock for now until I get the Roush on.

97 Thunderbird 4.6L LX /w Sport Package
24k B&M Cooler, 1" lowered, Steeda UD Pulleys, Dynomax cat-back, J-mod, 3.73's, PI intake, PI cams, 03 GT MAF/Tube, SCT tuned - Gone but not forgotten.
MAMN12 Drag Racing Team [email protected] In need of updated times.
Silver95Bird is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-28-2003, 10:57 PM Thread Starter
PostWhore
 
ZackG's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: SW PA
Age: 37
Posts: 1,798
Send a message via AIM to ZackG Send a message via Yahoo to ZackG
the chip did increase line pressure but this jerk is HARSH. It clunks pretty hard also. I have the j-mod behind me in my room. Dont know if i should put it in if the tranny is messed up. It's not that im not sure how to do it, I read it 5000 times. It's just that it seems like the majority of the ppl who do the o/d servo end up doing it wrong. im about 45mins south of pittsburgh so state college is ~4hrs away.

97 Tbird 4.6
VT built block, fox lake PI heads
Vortech at XY psi
4.10's, KB boost a spark.
Yummy.
http://www.cardomain.com/ride/2147246
ZackG is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome