Question on My New Toy (rotary) - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 01-31-2005, 08:34 AM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
TxCoUg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Huntington, Texas
Age: 38
Posts: 129
Send a message via AIM to TxCoUg Send a message via MSN to TxCoUg Send a message via Yahoo to TxCoUg
Question Question on My New Toy (rotary)

I just added to my collection of vehicles with a 85 Mazda RX7 1.3L Rotary...i need some troubleshooting help...and the forum i found like this here, for my Coug, is not as organized....(actually no where near as organized) I was wondering if anyone knows anywhere i can get some tech help on a RX-7? Or can answer why a manual trans would have a switch only on its 5th gear and no other gears....In my Haynes book it shows a 5th switch on the trans...what in the world would it do?

Mods if i'm totally out of line with this Post, then by all means get rid of it....but i am at wits end on finding help with my new toy...I Cant Use 5th Gear!!!! When i shift to 5th, it bucks then i lose all throttle control and drift to a stop...unless i put it back into 4th and wait a few seconds...and its all perfect again.

Some say "If it aint broke, don't fix it" I say "If it aint broke, break it so you can fix it anyways"
TxCoUg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-31-2005, 02:12 PM
Overkill Fetish Freak
 
Join Date: Jul 2002
Location: On the edge
Age: 53
Posts: 2,458
Be sure to check the compression on that motor...
Dr. FrankenCougie is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-31-2005, 06:56 PM Thread Starter
3rd Gear Poster
 
TxCoUg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Huntington, Texas
Age: 38
Posts: 129
Send a message via AIM to TxCoUg Send a message via MSN to TxCoUg Send a message via Yahoo to TxCoUg
From what i know, it was owned by a RX7 fanatic....hes had it a total of 17 years of its 20 year lifespan....(sold it, wanted it back, so bought it back 3 years later) It runs exceptionally well for a 20 year old car...low miles to me....135,500. The rest of the car is tip top...kept in A/C- Heated building forever.

But an update.....car runs great now....5th gear with no problems....maybe just had some bugs that wouldn't let go...we'll see.

I'll have to get some pics up to fully show the cars pristene condition. Now if only this other forum would let me in...shouldn't take this long...I was on in a couple minutes with TCCoA.

TCCoA =

Some say "If it aint broke, don't fix it" I say "If it aint broke, break it so you can fix it anyways"
TxCoUg is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome