suspension squeak. - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 12-05-2006, 01:13 PM Thread Starter
motor city poster
 
Red96Bird's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Troy, Mi
Age: 32
Posts: 2,029
Send a message via AIM to Red96Bird
suspension squeak.

Hey all.

My suspension currently has a sqeak to it and before i tear it apart i was looking for some ideas...

it only does it while driving straight down the road, no vibrations etc. just noises.

all recently replaced...

ball joints upper and lower both sides,
shocks and springs (shock mounts also) (re used old spring insulators)
sway bar end links

im leaning towards the spring insulators because they were kinda nasty when i put my lowering springs on but the new shocks didnt come with any so i re-used them.

any ideas, also it doesnt make the noise while turning so i think that kinda rules out the ball joints
Red96Bird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 12-05-2006, 05:26 PM
 
Join Date: May 2006
Posts: 118
Does the noise happen when you're going over bumps? When I lowered my car, I reused the old insulators and got a squeak when the car would come down on the suspension. I learned after the job was done that I was supposed to have greased the insulators before I reinstalled them to prevent this. If you did the same thing, I just took a spray can of lithium grease and sprayed it in there as best I could. It didn't cure it but it made it better. I'm thinking that if I spray it again it might take care of it. Hope that helps.
fold_em83 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 12-06-2006, 03:41 PM Thread Starter
motor city poster
 
Red96Bird's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Troy, Mi
Age: 32
Posts: 2,029
Send a message via AIM to Red96Bird
thats what i figured...mine looked pretty sad when i swapped them over...so i think im going to try to find replacements... and its doing exactly like you described when coming down over bumps.
Red96Bird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 12-06-2006, 04:52 PM
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 64
My suspension is quite usually, but during cold weather the front suspension eminates this loud crunching noise on bumbs... goes away onces the sun comes out and it warms up outside.
viperxiv is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-06-2006, 07:18 PM Thread Starter
motor city poster
 
Red96Bird's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Troy, Mi
Age: 32
Posts: 2,029
Send a message via AIM to Red96Bird
wish i was that lucky
Red96Bird is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-11-2006, 03:38 PM Thread Starter
motor city poster
 
Red96Bird's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Troy, Mi
Age: 32
Posts: 2,029
Send a message via AIM to Red96Bird
FIGURED IT OUT!

problem seems to be located in the "NEW" upper shock mount, the mount is almost actually coming apart, the middle kinda moves inisde the outer part,

so i orderd a new shock mount and it should fix the problem

you can actually see it move, and the passengerside doesnt do that
Red96Bird is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome