94 SC Guess the engine noise - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 02-04-2004, 08:10 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 252
94 SC Guess the engine noise

I bought this 94 sc hoping i could fix it myself and like my 3.8na in my 93 this one is making noises and the timing is off, so see what you guys think and let me know what you think the noise is and how bad off my motor is, thanks


I GOT THE CLIP TO 3 MEGS NOW, PLEASE HELP ME!

YOU HAVE TO RIGHT CLICK AND SAVE AS TO YOUR HARD DRIVE THE FILE

http://members.cox.net/smitty1258/tbird94%20009.mpg


also i was wondering if i can use the starter from my 93 3.8 n/a on my 94 sc?


tyler
Sound-Xtreme

Last edited by [email protected]; 02-05-2004 at 07:32 PM.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 02-05-2004, 08:34 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 252
got the vid reduced so you can dl it now

Tyler
post #3 of 5 (permalink) Old 02-05-2004, 11:33 PM
5th Gear Poster
 
anomnity's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canby, OR
Age: 35
Posts: 467
sounds like it is something on your pully system....id start to check there..kinda sounds like an idler pully..


but to check these things you can grab a screw driver and touch the metal part to the alternator, idler arm..etc and stick your ear to the plastic part and listen to see if you can hear the noise..

Solid Black 1987 T-bird 5.0
anomnity is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 02-06-2004, 05:02 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 252
its not the pullie system, checked it, i was thinking water pump, supercharger, flywheel, and the timing is way off i kno wthat also for sure, but cant figure out what the squeeling noise is.

Tyler
post #5 of 5 (permalink) Old 02-06-2004, 07:14 AM
5th Gear Poster
 
anomnity's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canby, OR
Age: 35
Posts: 467
if it is the balancer, the best way to check it is by removing the belt totally and starting the car for only a little while. and if the sound is gone, its not the balancer and might be s/c or the pump.

Solid Black 1987 T-bird 5.0
anomnity is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome