It's in BUT..... - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 11-04-2007, 04:52 PM Thread Starter
Veteran Poster
 
ROLLINTHUNDER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Haven, KY
Age: 42
Posts: 817
It's in BUT.....

Im having a similar problem as aonother guy had on here. I swapped in my 97 mark motor in my 95 bird using my harness and have no spark or injector pulse. Im getting power to both coil packs as well as the injectors but nothing. EDIS looks good, I have the ground strap from the block to the frame rail, checked the main connector, checked the cam and the crank sensor but it does nothing but crank. This is definatly a pain in the ***.
ROLLINTHUNDER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-04-2007, 06:19 PM
6th Gear Poster
 
Join Date: Nov 2005
Location: WV
Age: 42
Posts: 620
Send a message via Yahoo to joker77_2005
check and make sure that u are getting a good crank and cam signal to the eec,i believe the crank triggers spark and the cam triggers the injector pulse width,are you getting the 2 sec fuel pump burst when u turn the key on ?

1990 ford f150 5.0
1989 cougar xr-7 5spd 5.0 --249hp/[email protected]
stock bottom end 200k plus miles,afr165 heads,explorer intake,75mm tb,80mm maf,e-cam,30lbs injecters,mac 1 5/8 long tubes,homebuilt foreward manual transbrake aod,3.73 gears,welded open diff,100 zex wet shot
1989 mustang gt [email protected]
1984 tbird 5.0 auto
1999 chevy tracker...wtf!!!!!
joker77_2005 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-04-2007, 10:11 PM
The Parts Guy
 
racecougar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Imperial, Missouri (near St. L
Age: 36
Posts: 7,265
I'd start with checking the EEC grounds (pull the EEC connector and verify that each pin that should be run to ground is indeed grounded).

-Rod

Rod @ AzzKicker Cars
[email protected]
90 XR7-The Meth Addict-KB SC'd 5.0L DOHC Stroker
2004 Mustang GT-The Driver-Intake/Exhaust/3.73's
1995 F150 4x4-The Mud Toy-5.0L/4R70W/33's/Warn 8274 Winch
94 LX w/Splitport 3.8L from 2000 Mustang - SOLD
2 - 90 35th Anny Ed SC's
And a TON of parts cars!
racecougar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 11-09-2007, 06:06 PM Thread Starter
Veteran Poster
 
ROLLINTHUNDER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Haven, KY
Age: 42
Posts: 817
You were right racecouger. It was an orange and black wire running to the EDIS module that had to be grounded separatley. Fired right up. Thanks.
ROLLINTHUNDER is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-09-2007, 07:11 PM
The Parts Guy
 
racecougar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Imperial, Missouri (near St. L
Age: 36
Posts: 7,265
No problem.

-Rod

Rod @ AzzKicker Cars
[email protected]
90 XR7-The Meth Addict-KB SC'd 5.0L DOHC Stroker
2004 Mustang GT-The Driver-Intake/Exhaust/3.73's
1995 F150 4x4-The Mud Toy-5.0L/4R70W/33's/Warn 8274 Winch
94 LX w/Splitport 3.8L from 2000 Mustang - SOLD
2 - 90 35th Anny Ed SC's
And a TON of parts cars!
racecougar is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome