cold start problems - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 03-24-2018, 08:42 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Garage
cold start problems

So, I have this bird, garage kept 73k, and I think it never saw anything below freezing.
We had a cold winter and when it was 20 or so it took it several times stay running.
It would start and die, had to hold the gas down some to keep it running.

Fast forward, now, after running it on a couple of short road trips, it does the same thing but at 60 degrees.
After start up as long as it is warm it is OK.

I saw a thread about long crank times and loss of fuel pressure, and it does take too long to start sometimes. I just wait for the pump to stop and then crank. I cant locate the thread.

I purchased the o rings and pressure regulator, the vacuum one, and a fuel filter from RA, not here yet. Any thing else. plugs and wires are new, changed the oil, at first I thought it was bad gas. I can see that the o rings when hot seal up and when cold leak, that makes sense.

Running real nice otherwise and getting a solid 20mpg, whereas before it was 16-17.

Thanks in advance
Richard
holytbird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome