car running rough sometimes and getting awful gas mileage - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 07-09-2019, 09:42 PM Thread Starter
Newbie
 
Chad Riley's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 4
Garage
car running rough sometimes and getting awful gas mileage

here lately my car has been running rough it idles and runs as smooth as a new car sometimes and sometimes you can feel like a miss and the alternator gauge bogs down and then when it smooths out it goes back to normal its also has a brand new alternator in it having the air on doesn't make a difference and it seems like on take off it is real sluggish and it feels like it slowly gets power at take off and then it just burst to full power like it builds it up and when it runs rough you can give it gas a when it smooths out black exhaust comes out of the tail pipes and it has got my rear bumper covered
I put a new mass air flow sensor on it and gave it a tune up spark plugs wires and pcv also went over the vacuum lines and replaced some and didn't seem to get and better results it has it running so rough at times I believe its effecting the transmission
any suggestions on what it could be Im leaning toward camshaft or crankshaft position sensor hopefully not the egr valve
thanks
cr

XR7!!!!!!!!!!!!!!!
Chad Riley is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-09-2019, 11:30 PM
No, Mr. Lemmywinks, No!!!

Moderator
 
Grog6's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Harriman, TN
Age: 56
Posts: 9,922
Garage
Some Tips:

Sentences. It's really hard to parse what you are saying when it's all ran together like that.

What year car is it?

What engine does it have?

What aftermarket mods does it have? Cone filter, 90mm maf, underdrive pulleys, etc.

Does the AC work?


List all the things you've already changed to try to fix this.

Did it start suddenly, or was it like that when you bought it?

What do the spark plugs and wires look like? Have you examined the plugs?
If you remove the plugs, do it cold, before the car has been run that day.

Let's start with this stuff, and go from there.

Red '96 Cougar XR-7 240k mi. '02 4R70W, PST DS : '03 PI engine, 04 maf, 24lb injectors, 2.5" exhaust, '02 4r70w + Jmod, DirtyD0g TC + cooler + 3/8" lines, 255 walbro fp. Alpine system.
Black '96 Cougar XR-7 (Lazarus) 210k mi PI Intake, '02 4R70W, Jmod, PST DS, GrogTune, Konis, Mark LCA+Poly, racecougar Custom Engine Chain, and JL and racecougar Bracing.
Black '97 Tbird Limited Edition, '02 4R70W, 255 walbro, PST DS, PBR Brakes&SS lines, Toicko Blues & Springs, GrogTune.


"War Is Peace. Freedom Is Slavery. Ignorance Is Strength." - George Orwell.
Truth Isn't Truth. - Rudy Giuliani, 2018 Award winner, “Most Outrageous Diversion” by MSNBC for this quote
Grog6 is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-10-2019, 12:10 AM Thread Starter
Newbie
 
Chad Riley's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 4
Garage
its a 1995 4.6 with a flat air filter. I have recently replaced the mass air flow sensor and plugs, wires, and pcv but it seemed to slowly get worse. Everything I have done has not had any effect on it. The air conditioner also works and blows out ice cold air, but it doesn't seem to matter if its on or off it still runs the same. There is also a new alternator on it.
thanks
cr

XR7!!!!!!!!!!!!!!!
Chad Riley is offline  
Reply

Tags
1995 , 4.6 , rough idle

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's wrong (rough running, smoke, gas smell, gas/oil on plug)?? snow Engine - 4.6L & 5.4L 6 01-16-2007 07:23 PM
Car is running rich, lousy gas mileage Johnny Cougar Engine - 5.0L & 5.8L 5 01-31-2006 05:46 PM
awful gas smell after fillup rzimmerl General Tech 9 01-31-2006 04:07 PM
Cops. Sometimes you hate them, sometimes you love them. ghostfield Miscellaneous 17 01-08-2005 05:20 PM
4.6 question. Sometimes it starts sometimes it does not. maximpakt Engine - 4.6L & 5.4L 5 04-08-2004 05:45 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome