Transmission - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 10-09-2008, 07:16 PM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
Transmission

Got the car out of the shop today, after they installed the transmission, it went really well. could not have been better and i only spent 500.00 bucks on this whole thing from buying the trans and then getting it installed and also the 14qrts of trans fluid i purchased as well. so now i can concentrate on all the small things to keep this car running good.
97Thunderbird06 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 10-09-2008, 07:18 PM
Seasoned PostWhore
 
Darrin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Camby, IN 46113
Age: 54
Posts: 2,976
That was a hell of a deal!

Congrats.

Darrin

01 F150 5.4L 4x4 and a 98 Mustang GT vert sitting engineless and without transmission or converter


All my vehicles tuned by BC Automotive (me)

Darrin is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 10-09-2008, 08:53 PM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
oh yeah, got the trans from a member of the forum to ZeroRain he is a good and honest guy to purchase stuff from.
97Thunderbird06 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 10-09-2008, 10:18 PM
Seasoned PostWhore
 
Nativedetroiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: In my own world.
Age: 43
Posts: 6,194
Garage
Send a message via AIM to Nativedetroiter Send a message via MSN to Nativedetroiter Send a message via Yahoo to Nativedetroiter
Cool, glad to hear that your shat is straight now. Now, give me your car.

Ya, its funny, Funny like a Clown.
Nativedetroiter is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 10-10-2008, 08:05 PM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
alright guys! i got a problem the car was fine allday yesterday and half the day today, after i get out of work me and the gf went to the store to look at some stuff. and i am driving down the road and the car shifts out of gear and the o/d light starts flashing! i am like what the heck i just got this thing fixed why is this doing this? i am wondering if anyone on this chapter can tell me what is going on. the guy i bought the trans from told me it dont slip or nothing so i am hoping this is not the problem, i hope it is just a sensor but i was wondering if anyone can help.
97Thunderbird06 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 10-10-2008, 10:54 PM
Seasoned PostWhore
 
Nativedetroiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: In my own world.
Age: 43
Posts: 6,194
Garage
Send a message via AIM to Nativedetroiter Send a message via MSN to Nativedetroiter Send a message via Yahoo to Nativedetroiter
Could be the MLPS Sensor? Maybe.

Ya, its funny, Funny like a Clown.
Nativedetroiter is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 10-11-2008, 09:52 AM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
well if it is that, where is it located on the car? i am going to autozone to get it scanned, thanks to obd 1 i have a scanner for obd2 but that wont work. lol
97Thunderbird06 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 10-11-2008, 07:56 PM
Seasoned PostWhore
 
Nativedetroiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: In my own world.
Age: 43
Posts: 6,194
Garage
Send a message via AIM to Nativedetroiter Send a message via MSN to Nativedetroiter Send a message via Yahoo to Nativedetroiter
Its the piece that the linkage attaches to, black box.

Ya, its funny, Funny like a Clown.
Nativedetroiter is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 10-12-2008, 11:32 AM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
yeah it is black and attaches to the shift linkage, i replaced that and that was not the problem, now i am stumbled on what it could be. but i know it is not the transmission. HELP!
97Thunderbird06 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 10-14-2008, 05:24 PM Thread Starter
V6 Bird
 
Join Date: Mar 2006
Location: oakland county
Age: 34
Posts: 603
Send a message via AIM to 97Thunderbird06 Send a message via MSN to 97Thunderbird06 Send a message via Yahoo to 97Thunderbird06
could not switching the OSS sensor from the 96 back to the 95, be the problem i am having?
97Thunderbird06 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome