where is the WOT A/C cutout switch? - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 03-23-2005, 02:53 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 16
where is the WOT A/C cutout switch?

I'm not getting any voltage to my A/C clutch. I jumped the plug to the low pressure switch on top of the drier and still no voltage to the clutch. If I apply 12V directly to the clutch, the A/C works fine. I can't find any fuses for the A/C in the box under the dash or in the engine compartment. Haynes shows a WOT cutout in it's electrical diagram, I don't see it so far.

Steve
stingray is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-23-2005, 03:33 PM
Rob
Seasoned PostWhore
 
Rob's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hubbard, TX
Age: 37
Posts: 3,902
Send a message via AIM to Rob
Its on the passenger side of the engine compartment, close to the firewall and accumulator. At least thats where it was on my '92 LS. Its just a relay and was pretty cheap if I remember correctly.
-Rob

-Rob
RIP '94 Amber Fire Pearl Metallic Thunderbird on Bullitts [email protected]
96 Sport '02 Explorer PI with ported heads, 90MM LMAF, DirtyDog Marauder TC, Lasota tune, Jmod, Magnaflow mid-mount with X, no cats. Urethane drivers motor mount. HIDs!
Rob is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-23-2005, 04:10 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 16
Thanks, I found the problem. I wasn't even getting juice to the low pressure switch, which comes before the WOT cutout in the electrical diagram in Chilton's (better diagram in this case than Hayne). Turns out a wire was shorted out and melted in the harness which went to the low pressure switch. I spliced in a new piece of wire. Also turns out that there is a fuse for the A/C clutch in the fuse box under the dash, which isn't labeled as such on the fusebox label. It also covers a bunch of options which I don't have, so I never noticed anything else not working, it was labeled "run".
stingray is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 03-23-2005, 06:05 PM
Rob
Seasoned PostWhore
 
Rob's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hubbard, TX
Age: 37
Posts: 3,902
Send a message via AIM to Rob
Bad *** man

-Rob
RIP '94 Amber Fire Pearl Metallic Thunderbird on Bullitts [email protected]
96 Sport '02 Explorer PI with ported heads, 90MM LMAF, DirtyDog Marauder TC, Lasota tune, Jmod, Magnaflow mid-mount with X, no cats. Urethane drivers motor mount. HIDs!
Rob is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome