Need a little help. - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 08-30-2005, 10:09 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 33
Unhappy Need a little help.

Need a little help I have a 94 XR7 with a 3.8, ok here's the problem i'am getting a code 157 which i understand is a mas sensor. I have pulled the mas out and cleaned it no broken wires all is good there. So why i'am i still getting a code? Can you check it to see if it works? If so how do you do that? Any pictures oftesting a mas? Or diagram on it. Any help would be great.
Dartanion is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 09-01-2005, 02:47 PM
Veteran Poster
 
Drnaline's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: La Villa Real de la Santa Fe
Age: 55
Posts: 814
I don't know of a test for them. I would say to order a new one and swope it. It's solid state so there is really nothing to test. You could call ford and talk to a tech for any procedure they may have?

Democracy is 2 wolves and a lamb voting on dinner. Liberty is a well armed lamb contesting the vote.
Drnaline is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 09-01-2005, 07:58 PM
4th Gear Poster
 
doug's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Bellefontaine, Ohio
Age: 59
Posts: 204
Just checking, but after you cleaned the sensor did you reset the computer?

Current vehicles:
2002 Black Lincoln LX, 1997 Black F-150 LXT 4x4 w/8' bed - 4.2L, 1995 Red & Silver 40th Anniversary Edition Thunderbird 4.6L, 1994 Black Thunderbird LX 4.6L, 1994 Red Thunderbird LX 4.6L, 1994 Silver Thunderbird - carbed 460ci w/C6 (In Progress), 1994 Black Super Coupe - 5 Speed Manual, 1994 Blue Super Coupe - 5 Speed Manual, 1975 Black Trans Am - 455ci w/4 speed, 1973 Black Opel GT 1.9L w/4 speed & AC!!!, 1969 Black Olds 442 455ci w/4 speed manual
doug is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 09-01-2005, 08:01 PM
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,890
Unplug the battery for ten minutes or remove the ECM fuse and crank the engine a few times then try it. Any codes you had should be cleared.
Blue LS is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 09-02-2005, 09:55 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 33
need a little help

Yes I did, reset the computer. And the code keeps coming back.
Dartanion is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-02-2005, 11:17 AM
PostWhore
 
girdnerg's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Tahlequah, OK
Age: 55
Posts: 1,324
Just a suggestion, but I would post in the IL chapter and see if someone close has a MAS you can borrow and test with.

Rob

02 AL PI 4.6L, 02 GT MAF and air box, SCT tune by lonnie.
2.25" true duals, no cats, Borla XS mufflers.
96 trans with 300HP + gear change J-mod, Mark VIII TC, & Hayden 30K GVW cooler.
Solid Rubber engine and tranny mounts. Polly front-end, tranny crossmember, and IRS bushings.
3.73 TL, 93 Mark VIII DS. Tokico Blues all around.
PBR dual piston calipers in front, Rear Disc Brake Swap.
97 console. Cooper 225/60/16s.
14.874 @ 93.56 with 3.27 before 3.73 upgrade
girdnerg is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-02-2005, 11:19 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 33
Need a little help

Hey Rob did'ntthink of that. But I will get on it . Thanks
Dartanion is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome