3.8 studders and hesitates - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 10-14-2005, 05:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
3.8 studders and hesitates

My 93 3.8 v6 has been hesitating lately and i don't know why. If I step on the gas even moderately, the engine starts to take off then chugs then immediately takes off. If i walk the throttle up it does just fine, but no power if i give it any gas. Any ideas?
schmidty_dog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-14-2005, 05:29 PM
2nd Gear Poster
 
Autotooner's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: West Virginia
Age: 31
Posts: 84
Send a message via Yahoo to Autotooner
mine did that until I replaced the ECT sensor for about $20... try that...

Hi I'm Jason, how do you like me so far?
"Ashes to ashes, dust to dust, If it wasn't for GM, all the tools would rust."
Autotooner is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-14-2005, 05:34 PM
Seasoned PostWhore
 
jk69cat's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: vernon hills, IL
Age: 42
Posts: 5,978
r&rwith a 5.0l

64 ford galaxie -FE powered beast!- sleeping giant
69 cougar standard- 347/c6 -efi restomod, heidts prog 4 link heavily modified front, custom strutrods boxed lowers rollerperches 620 lowering springs! meier shock tower brace
96 f150 supercab lifted beast! 351 powered beast
87 shasta roadmaster 29ft travel trailer- pimpdaddy camping!
mn12 less!
jk69cat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 10-20-2005, 07:03 AM
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 35
Could be your MAF.
snap2 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-20-2005, 12:15 PM
Moderator
Iowa Chapter Director
Uber Luber
TCCoAAC Member
Moderator
 
Thomas's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Ames, Iowa
Age: 35
Posts: 8,978
first thing would be to clean the maf, and check any engine codes if the check engine light is on. Then I would try cleaning your IAC motor, could be that it's not closing fast enough when you hit the throttle.

1988 Notch Mustang: - 438W, direct port n2o, t56
2003 SVT Focus: - SCT X3 tuner
Thomas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome