Ingition issue - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 09-26-2006, 01:26 PM Thread Starter
Seasoned PostWhore
 
bowez's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: NEAR
Posts: 2,472
Ingition issue

Problem is coil 3 is not firing (I've replaced coil already, pervious coil had same issue). Resultingly we are running horriblely (barely at all), low idle, no power, only ~12" of vaccum. I'm thinking the Crank Position Sensor, is not signalling the the Ingintion Module to fire Coil 3 (hope at least that its not the ICM). By my understanding the Crank sensor signals which coil to fire and the Cam Senor say which plug is hot.

I've check the voltage and on Coil 1 and 2 there is a rise as RPMs go up but C3 is steady (A/C).

Currently only codes are 217 (coil 3 not fireing).

If all else fails get a bigger hammer!

93 SC Tbird
MPII w/ Plenum,90mm MAF, 85mm TB, 40# Injectors, 255 lph FP, Double IC w/fan, SCT Chip (Tuned by Jerry),3/4" Raised Top, F52-TT TC, SilverFox AOD 550, SPT-R VB
96 1/2 XR7 Sold and Salvaged
93 5.0 Tbird
bowez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome