need help tranny issues - TCCoA Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 09-22-2011, 10:08 PM Thread Starter
Newbie
 
jonv392's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ohio
Posts: 6
need help tranny issues

Ok I got the tc shudder. Changeed filter and replaced fluid and it wasn't a total fix but barely does it now. When driving at a steady pace it feels like I lose tranny rpm goees up then it comes back. Will do this once or twice then be fine.when I'm driving it hard and fast it works fine. Any suggestions on what the problem is would be greatly appriciated. Thanks
jonv392 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-22-2011, 10:19 PM
Seasoned PostWhore
Super Moderator
 
theterminator93's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: North Ridgeville, Ohio
Age: 31
Posts: 9,076
Garage
You used Mercon V, correct? And elaborate on what you mean by "When driving at a steady pace it feels like I lose tranny rpm goees up then it comes back." Do you mean the RPM flares while cruising?

-Brandon
97 Laser Red Thunderbird LX 162k, Stage 2 4.6L 2v N/A | 300 BHP (255 RWHP, 290 RWTQ) | 13.95 @ 97.58 | Build details | Pics at the Lorain Assembly plant
98 Black Mark VIII 160k, stock daily driver
07 Redfire Fusion V6 SEL 178k, for the wife
Gone but not forgotten: 96 Mark VIII, 94 Cougar XR7, 93 Mark VIII

TCCoA's resident pilot since 2014
Once you have tasted flight, you will walk the world with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -Leonardo da Vinci
theterminator93 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-23-2011, 08:11 AM Thread Starter
Newbie
 
jonv392's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ohio
Posts: 6
Yes I used mercon v. I didn't do a complete flush just replaced what I lost from dropping the pan. When I'm cruising at a steady pace it feels like it goes into nuetral than back in gear but it doesn't do this all the time. Now if I'm hard on the throttle it runs fine. My od button does not work so its always in od. Also I recently found out my maf is bad
jonv392 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 09-23-2011, 12:03 PM
6th Gear Poster
 
BUCK's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: SOUTH CAROLINA
Age: 65
Posts: 649
Lightbulb

I'd sort out what's wrong with the OD Button & budget for future Tranny.

GET OFF MY LAWN~! ... & Let's not forget guys... There's still a dead Imaginary Ex-Girlfriend out there...
BUCK is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-23-2011, 02:45 PM
Seasoned PostWhore
Super Moderator
 
theterminator93's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: North Ridgeville, Ohio
Age: 31
Posts: 9,076
Garage
The fluid in the TC accounts for about 50% of the total fluid you'll get out of these transmissions, so if you didn't drain it when you changed the fluid, you've only got MAYBE half good fluid. Another quart or two gets trapped above the valve body; what sits in the pan is 4-5 quarts out of the total 12.

OD button not working is probably broken wires in the console. Pull it and have a look.

-Brandon
97 Laser Red Thunderbird LX 162k, Stage 2 4.6L 2v N/A | 300 BHP (255 RWHP, 290 RWTQ) | 13.95 @ 97.58 | Build details | Pics at the Lorain Assembly plant
98 Black Mark VIII 160k, stock daily driver
07 Redfire Fusion V6 SEL 178k, for the wife
Gone but not forgotten: 96 Mark VIII, 94 Cougar XR7, 93 Mark VIII

TCCoA's resident pilot since 2014
Once you have tasted flight, you will walk the world with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -Leonardo da Vinci
theterminator93 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TCCoA Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome